
جمال محمدولی سامانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به مسئله سد چمشیر اظهار داشت: گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در رابطه با سد چمشیر، آبگیری سد را به شرط تحقق دو شرط بلامانع تلقی میکند.
مدیر دفتر مطالعات آب مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرد: یکی از شروط در نظر گرفتن اطلاعات اقلیمی نظیر بارش، دما و سایر اطلاعات در طول 12 سال گذشته بود که در محاسبات دوره بهرهبرداری لحاظ شود.
شروط گزارش مرکز پژوهشها توسط مجریان سد چمشیر محقق شد
سامانی با اشاره به جلسه برگزار شده بین مجریان طرح و مرکز پژوهشها گفت: مجریان طرح سناریوهای مستقل بهرهبرداری با لحاظ اطلاعات 10 سال گذشته و سناریو خشکسالی را نهایی کردهاند.
مدیر مطالعه گزارش بررسی اثرات کیفی ناشی از آبگیری این سد تاکید کرد: مسئله دومی که وجود داشت، احتمال گسل بود که در جلسه برگزار شده، به طور قاطع بر اساس مستندات علمی ارائه شده رد شد و مسئولیت ساخت نیز تعیین تکلیف شد.
مانعی برای آبگیری سد چمشیر وجود ندارد
وی ادامه داد: پس از رعایت شروط دوگانه قید شده در گزارش مرکز پژوهشها که در جلسه اخیر بر آن تاکید شد، مانعی دیگری از جمله ملاحظات زیستمحیطی برای آبگیری سد چمشیر وجود ندارد.
سامانی با اشاره به اطمینانی که مجریان سد برای رعایت سد الزامات به صورت قانونی متقبل شدند، گفت: تعدیل کمی و کیفی رودخانه زهره از مهمترین اهداف ساخت سد چمشیر است که با توجه به بررسیهای همه جانبه انجام شده به طور 100 درصد محقق خواهد شد.
مدیر دفتر مطالعات آب مرکز پژوهشهای مجلس گفت: علت تعدیل کمی و کیفی آن است که آورد آبی در فصل زمستان پشت سد ذخیره میشود و رهاسازی تدریجی این آب به طور متوسط شرایط آب سد را به طور قابل توجهی بهبود میبخشد.
به گزارش فارس، بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس که در قالب گزارش کارشناسی منتشر شده بود، از مهمترین استنادات منتقدان سد چمشیر است و اظهارات مدیر مطالعه گزارش بررسی اثرات کیفی ناشی از آبگیری سد چمشیر میتواند نگرانیهای شکل گرفته ناشی از آبگیری سد چمشیر را منتفی سازد.